Στο εργαστήριό μας ξεκινήσαμε το θεσμό της διατήρησης Τεχνικών Αναφορών.


Σε Τεχνικές Αναφορές περιγράφουμε επιστημονικές εργασίες σε θέματα σχετικά με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εργαστηρίου και των μελών του, που συνήθως είναι πολύ λεπτομερείς για να δημοσιευτούν ολόκληρες σε συνέδριο ή περιοδικό. Έτσι, κατοχυρώνεται η δουλειά που έχει γίνει και οι δημιουργοί της, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραπομπή από άλλες εργασίες.


Σε πολλά ιδρύματα, οι μεταπτυχιακές εργασίες και τα διδακτορικά γίνονται αυτόματα τεχνικές αναφορές (αφού έχουν περάσει τις διαδικασίες κρίσης του αντίστοιχου Τμήματος), αλλά και άλλες μικρότερες εργασίες μπορεί να είναι τεχνικές αναφορές.


Για να κατατεθεί μια νέα Τεχνική Αναφορά, αυτή αποστέλλεται προς το εργαστήριο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), και εξετάζεται από Τριμελή Επιτροπή που έχει οριστεί (και τρέχουσα επιτροπή είναι οι κ.κ. Καπιδάκης, Παπαθεοδώρου και Γεργατσούλης), ως προς την ποιότητα και ορθότητα και παρουσίαση του περιεχομένου. Όταν εγκριθεί, παίρνει μοναδική αρίθμηση, και (αφού εφαρμοστούν τυχόν σχόλια) διατίθεται ελεύθερα σε όλους. Οι Τεχνικές Αναφορές θα διατίθενται όλες ελεύθερα από το Διαδίκτυο.


Οι επίσημες γλώσσες για τη συγγραφή των Τεχνικών Αναφορών είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, ενώ θα υπάρχει περίληψη και στις δύο αυτές γλώσσες. Σε επόμενη στιγμή θα ακολουθήσουν κανόνες για το εξώφυλλο και τη μορφοποίηση των αναφορών, κ.α..