Τρέχουσα έρευνα

    1. Αξιολόγηση της "The European Library" (ερωτηματολόγιο)


[Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2007]

Στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Βιβλιοθήκης - The European Library (TEL) ( http://www.theeuropeanlibrary.org). Η κριτική σας μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της και στον εντοπισμό πιθανών σημείων που χρειάζονται βελτίωση. Για τον σκοπό αυτό, θα επιθυμούσαμε να αφιερώστε λίγα λεπτά και να συμπληρώσετε το παραπάνω ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο είναι σε .doc μορφή και παρακαλείστε να το αποστείλετε ηλεκτρονικά στον κ.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.(e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς αυτής της έρευνας.

Προηγούμενη έρευνα

    1. Σύντομο ερωτηματολόγιο για περιεχόμενο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών (στα αγγλικά)


[Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Φεβρουαρίου 2004]

Το παραπάνω σύντομο ερωτηματολόγιο, είναι μια μικρή έρευνα για ψηφιακές πηγές και πολιτικές πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε βιβλιοθήκες. Ο τύπος του ψηφιακού υλικού (ψηφιοποιημένο, γεννημένο ψηφιακά), είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική πρόσβασης που θα χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, η πολιτική πρόσβασης είναι μια κρίσιμη απόφαση που επηρεάζει τη χρήση κάθε ψηφιακής βιβλιοθήκης/συλλογής. Σε αυτή τη σύντομη έρευνα, προσπαθούμε να αντλήσουμε συμπεράσματα, που αφορούν τη σχέση του περιεχομένου και της πολιτικής πρόσβασης.

    1. Ερωτηματολόγιο για πολιτικές Ψηφιακών Βιβλιοθηκών (στα αγγλικά)


[Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιανουαρίου 2005]

Το παραπάνω ερωτηματολόγιο είναι μια έρευνα για παράγοντες και πολιτικές ψηφιακών βιβλιοθηκών. Εξετάζει, πως παράγοντες, όπως, η μέθοδος πρόσκτησης και η πνευματική ιδιοκτησία, μπορούν να επηρεάσουν ή καθορίσουν τις πολιτικές πρόσβασης και αναπαραγωγής που χρησιμοποιούνται σε βιβλιοθήκες για το ψηφιακό (ψηφιοποιημένο, γεννημένο ψηφιακά) υλικό τους. Σε αυτή την έρευνα, προσπαθούμε να αντλήσουμε συμπεράσματα, που αφορούν τη σχέση των παραπάνω παραγόντων και πολιτικών. Τα αποτελέσματα της έρευνας, θα είναι ανώνυμα, χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητα των εξεταζόμενων βιβλιοθηκών.

Στα κείμενα που ακολουθούν παρακαλώ στείλτε τα σχολιά σας τα οποία θα μας βοηθήσουν στην οριστικοποίηση της τελικής μορφής των κειμένων.